Een duurzaam welzijnsbeleid is meer dan enkele regels en richtlijnen rond welzijn. Het wordt geademd door de hele organisatie, zowel bottom-up als top-down. Dus wil jij zaken als langdurig absenteïsme, stress en burn-out voorkomen? En inzetten op het welzijn van de hele organisatie vanuit preventie, duurzaamheid en naadloze integratie? Laten we samen een welzijnsbeleid opstellen op maat van jouw organisatie volgens het Stitsj. Framework.
Een duurzaam welzijnsbeleid opzetten volgens het Stitsj. Framework brengt de sterktes en verbeterpunten van je organisatie en medewerkers in kaart rekeninghoudend met de 6 welzijnslagen. Er wordt geluisterd naar zowel de medewerkers als het management tijdens de diepgaande analyse. Dit is het fundament van een actieplan en aanpak op maat naar duurzame groei.
Welke acties zijn het meest prioritair om productiviteit, samenwerking, communicatie, retentie, motivatie en absenteïsme te verbeteren in jouw bedrijf? Wij bieden hier tijdens een bedrijfsonderzoek met de SVD Scan© (Sustainable Vitality Development) inzicht in de 6 welzijnslagen.
Het gefundeerd actieplan wordt opgesteld op maat m.b.t. je personeel, zowel in een workshop met de directie als bottom-up focusgroepen met medewerkers. Zo stellen we samen een strategisch en duurzaam beleid op dat mede bepaald en gedragen wordt door het personeel. O.b.v. de resultaten van de scan bepalen we de prioritair aan te pakken lagen met een haalbare fasering in de tijd en opvolging van gezamenlijk bepaalde KPI’s.
Samen zorgen we ervoor dat het actieplan niet op papier blijft staan, maar daadwerkelijk tot leven komt met gerichte experiences, duidelijke stappen en betrokkenheid van medewerkers en leidinggevenden. Dit structureel ingebed in de cultuur en strategie van de organisatie.
Samen bespreken we de resultaten en leren we van de inzichten, zodat we waar nodig kunnen bijsturen en de beweging naar duurzaam welzijn blijven versterken.
Hier kies je voor welzijnsbeleid dat naadloos geïntegreerd wordt in jouw bedrijf, en inzet op preventie en duurzaamheid.
Holistisch standpunt: We meten niet enkel het persoonlijk welzijn van de medewerkers, maar ook de mate waarin organisatiegerelateerde aspecten hierop impact hebben. Klant- en personeelsmanagement, missie, visie, strategie, cultuur, leiding en communicatie, structuur, processen en systemen worden bekeken op hun impact op het welzijn.
Diepteonderzoek: we stoppen niet bij een kwantitatieve vragenlijst afnemen en een rapport opstellen, maar gaan in de diepte bevragen om oorzaken/oplossingen te vinden voor (on)tevredenheid en thema’s die leven. Bovendien is alles customized o.b.v. de behoeften van de klant.
Aanvullend diepteonderzoek en cultuur veranderingstrajecten zijn mogelijk ter aanvulling van het welzijnsonderzoek. We zijn jouw welzijnspartner van a tot z.
CSRD/ESG-rapportage: ons duurzaam welzijnsonderzoek bevat 5 SDG’s die je rechtstreeks kan gebruiken als input voor je CSRD/ESG-rapportage. Dit helpt jou om te voldoen aan de nieuwe CSRD-wetgeving.
Psychosociale risico-analyse: ons duurzaam welzijnsonderzoek voldoet aan de wettelijke vereisten van een psychosociale risico-analyse. Je kan ons rapport integraal overnemen in je PRA-rapportage.
Stitsj. Together I Duurzaam Welzijn is in co-creatie met House of Vitality
Laten we kennis maken en onze krachten bundelen